Yemekler

1. Kapama
Kemikli, hafif yağlı et, soğan ve tuzdan yapılır. Toprak testide pişirilir. Malzemeler hazırlanıp karışık şekilde testinin içine yerleştirilir. Tavaya birkaç parça et ve biraz su konur. Odun ocağında pişirilir. Tavadaki etler pişince testideki etlerde pişmiş olacaktır. Pilav ile birlikte servis yapılır.

2. Tirit
Hayvan kellesi, bacakları (paçası), işkembesi temizlendikten sonra pişirilir. Büyükçe bir kabın (tepsinin) içine soğan ve bozulama doğranır. Pişmiş olan paça ve işkembe bozlamanın üstüne suluca dökülür. Sıcak olarak yenir.

3. Tarhana
Tarhanalık buğday dibekte dövülür. Buğdayın kabukları ayrıldığında dibekten çıkarılır ve kuruması için serilir.

4. Bulgur
Bulgur yapılacak buğday büyük bir kazana konarak ateşte kaynatılır ve güneşe serilerek iyice kurutulur ve dibekte bulgurluk buğdayın kabuğu soyulana kadar dövülür ve tekrar güneşe serilir.

5. Bazlama
Un elenerek hamur yoğurmak için hazırlanır. Unun içine tuz, maya, ayran suyu katkı maddesi olarak katılır. Ilık su ile iyice yoğrulur. Yoğrulan hamurun üstü bezle örtülür. Yaklaşık bir saat sonra hamur ekmek pişirmeye hazır hale gelir. Daha sonra hamur bozlama yapmak için pazı yapılır (hamur parçalara ayrılır). Pazıların üstüne bir bez örtülür. Yakılan ocağın üstüne konan toprak saçta pişen hamur üç ayaklı sacaayağın üstüne alınır. Kıvamına gelince bazlama ocaktan indirilir.

6. Malak Hamuru
Ocağa tencere konulup su kaynatılır. Ayrı bir tavada yağ kızartılır. Yağ suyun içine konur. Ağaç kepçe ile yağlı suya un katılır. Karıştırılarak hamur hale getirilir. Hamur kemale gelince kaşıkla parça parça alınarak tepsiye döşenir. Tekrar tavada yağ kızartılır. İçine bol pekmez konur. Bu karışım tepsideki hamurun üstüne dökülür ve afiyetle yenir.

7. Şibit
Yufka saçta pişirilir. Daha sonra tereyağla pekmez kızartılınca içine yufkalar atılır. Daha sonra şerbetten çıkartılan yufkalar tepsiye dökülür. Soğutulup afiyetle yenir.

8. Koruklu Balık
Balık közde pişirilir. Asmalarda bulunan olmamış ekşi üzümü yani koruğu ezerler ve acı suyunu çıkartırlar. İçine sarımsak döverler. Daha sonra tabağa yerleştirilip servis yapılır.

9. Ekşili Yada Sirkeli Balık
Balık tavda kızartılır. Bir parça sirke koyarlar. İçine sarımsak ve un koyarlar. Tavada balıkla beraber kaynatırlar. Böylece pişmiş olur.

10. Kuru Balık
Çiğ balık temizlenir. Balığın kafası ve yüzgeçleri kesilir. Balığın bel kemiğinden iki taraflı yararlar. Bolca tuz ekip 3-4 saat bekletilir. İplere dizilir ve bol sıcaklı havada kurutulur. Kuru balık yeneceği zaman korun üzerinde çevrilerek pişirilir. Pişen balığı suya koyarlar. Daha sonra kuru bez balığın suyunu emer. Balık daha sonra sert bir cisimle dövülür. Artık balık yenmeye hazırdır.

11. Özel Düğün Yemekleri
Fasla Kabağı: Tencereye konan kabak pekmez ile pişirilir. Düğüne gelen kızlara ikram edilir.
Sirkeli Soğan: Soğan doğranır. Tereyağında kavrulur. Üstüne sirke ve un konur. Bunun yanında nohutlu bulgur pilavı verilir.

12. Höşmerim
Sütle un kavrulur. Yağda koyulur. Ufak ufak olur. Üstüne yağla pekmez kızartılıp konur. Afiyetle yenir.

13. Ebem Ekmeği
--

14. Ocak Aşı
Aşurenin tatlı olmayan şekli, içine kurban etinin kurumuş eyeleri atılır. Aşure ayında komşulara dağıtılır.

15. Balık Dolması
Malzeme: Balık, bulgur, domates, yağ, acı biber, karabiber, pirinç, nane, soğan. Yapılışı: Balıklar güzelce temizlenir. Balıklar belinden hafif hafif yarılır. Tavada kızartılır. Yukarıdaki malzeme karıştırılıp, tavada pişirilir ve balığın içine konur.

16. Balık Kebabı
Malzeme: Balık, domates, taze biber, soğan, baharat.
Yapılışı: Balıklar temizlenir. 1 m lik şişlere balıklar dizilir. Önceden yakılmış bir ateşin koru dökülür. Bu korun üzerine şişler konur. Balığın ilk olarak karnı pişer, çevrilir. Pişen karnın üzerine tereyağı koyarlar. Ocağın sıcaklığıyla tereyağı kaynar ve balığın içine işler. Bir kenarda domates, soğan doğranır. Baharatlar hazırlanır. Balık pişince balığın karın üste gelecek şekilde yerleştirilir. Üstüne domates, soğan, biber, güve çiçeği, baharat konur. Bunun üstüne de balık kapatılır.

17. Makarna (Erişte, Sübere)
Köyümüzde bir aile makarna yapacağı zaman 5-6 komşu anlaşarak toplanır ve beraberce konuşa konuşa, türküler, maniler söyleyerek makarnayı keserler.Makarna hamurunu yoğurmak için yirmi yumurta, iki kilo süt, tuz, su ve alabildiğine un karıştırılır ve hamur haline getirilir. Yumuşaklığı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.